به گزارش پایگاه خبری ارومیه فوری، یحیی خلیلی با بیان این خبر اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل التهاب بازار و افزایش تقاضا، و تولید محدود تخم مرغ، قیمت ها افزایش یافته است، که هزینه های بسته بندی طبیعتا سبب افزایش قیمت تخم مرغ خواهد شد که این امر باعث فشار مضاعف بر روی […]
به گزارش پایگاه خبری ارومیه فوری، یحیی خلیلی با بیان این خبر اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل التهاب بازار و افزایش تقاضا، و تولید محدود تخم مرغ، قیمت ها افزایش یافته است، که هزینه های بسته بندی طبیعتا سبب افزایش قیمت تخم مرغ خواهد شد که این امر باعث فشار مضاعف بر روی مصرف کننده می شود.
وی افزود: مصرف تخم مرغ در ۶ ماهه اول سال (فصل گرما) کاهش پیدا میکند اما بالعکس در۶ ماهه دوم بهخصوص ۳ ماه اخر سال مصرف تخم مرغ افزایش پیدا میکند.
مدیر بخش طیور سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: بدلیل اینکه تخم مرغ به عنوان منبع ارزان و سهل الوصول تامین پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و به عنوان یک غذای کامل است، با افزایش قیمت گوشت تقاضا برای مصرف تخم مرغ افزایش می یابد.
خلیلی با اشاره به اینکه به دلیل مسائل امنیتی-زیستی، عوامل تاثیرگذار و بیماریزا، دو خط تولید گوشت مرغ و خط تولید تخم در تقابل با یکدیگر هستند، خاطرنشان کرد: اگر در منطقه ای واحد تخمگذار توسعه یابد، واحد گوشت مرغ توسعه چندانی نخواهد داشت.
مدیر بخش طیور سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در آذربایجان غربی خط تولید گوشت مرغ بیشتر توسعه یافته تا خط تولید تخم مرغ، ادامه داد: باردهی واحدهای تخمگذار بین ۱۸ تا ۲۴ ماه اما واحد های گوشتی در ۴۵ روز پرورش می یابند و میزان ضرر دهی ورود عوامل بیماری زا در هر دو واحد متفاوت تر است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت واحدهای تخمگذار استان بیش از یک میلیون و ۱۵٠ هزار قطعه در یک دوره است، اذعان داشت: ۳۵ درصد از مصرف تخم مرغ استان توسط این واحدها تامین میشود و مابقی از استانهای همجوار از جمله تبریز تهیه می گردد.
انتهای پیام